نماینده مجلس بریتانیا: ما باید جایگاه ایران را به عنوان «یک ابرقدرت در منطقه» به رسمیت بشناسیم

به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، شبکه بی بی سی فارسی BBCPersian چهارشنبه 22 فوریه (3 اسفند) با "جان بارون" نماینده محافظه کار پارلمان بریتانیا که روز گذشته «طرح حذف گزینه نظامی در برخورد با برنامه هسته ای ایران» را به پارلمان برده بود، گفتگو کرد و از او پرسید استدلال شما برای برداشته شدن "گزینه نظامی" در مقابل برنامه هسته ای ایران چیست؟
"جان بارون" (نماینده مجلس بریتانیا) گفت: «به این دلیل که فکر می کنم سیاست های تحریم و قدرت نمایی غرب به طور واضح شکست خورده است. شاهدم این است که ما در مرز یک برخورد نظامی هستیم؛ اسرائیل به این فکر می کند که شاید برخورد نظامی باید ترتیب دهد و در عین حال ایران حاضر نیست از برنامه هسته ای خود عقب نشینی کند. به همین جهت فکر می کنم نیاز به یک راه تازه ای است به همین دلیل خواستار مخالفت در استفاده از "زور" شدم در این صورت تنش کم می شود و در دراز مدت این اطمینان را می دهد که برای پیدا کردن راه حلی مسالمت آمیز تمام فرصت ها را ایجاد کرده ایم.»
این شبکه دولتی با مطرح کردن این که گفتگو با ایران کار ساده ای نیست، پرسید: «آیا فکرمی کنید دولت بریتانیا در زمینه گفتگو فرصتی داشته که در گذشته نتوانسته از آن استفاده کند و اکنون به آن سمت پیش برود که گفتگوها را به سمتی سوق دهد که موثر باشد؟»
نماینده مجلس بریتانیا ضمن تائید آسان نبودن مذاکره با ایران، اظهار داشت: «هیچ کس نمی گوید کار راحتی خواهد بود هم ایران و هم غرب فرصت هایی برای بهتر کردن روابط را از دست دادند. اگر خاطرتان باشد ایران پس از حادثه 11سپتامبر همبستگی با ایالات متحده را نشان داد و حتی در مراحل اولیه جنگ افغانستان شرکت کرد اما پاداش این کارها چه بود؛ آقای بوش ایران را یکی از محورهای شرارت نامید. فکر می کنم بسیاری بر این عقیده باشند که این کار موجب کنار گذاشتن "محمد خاتمی" (رئیس جمهور میانه رو و اصلاح طلب ایران) شد.
او افزود: «معتقدم فرصت هایی از سوی هر دو طرف از دست رفته و همه چیز را نمی توان گردن ایران انداخت. به همین جهت خواسته من از دولت بریتانیا و به طور کلی غرب، تلاش های دیپماتیک وسیع تر است. تلاش های جدی تر برای درک و نزدیک شدن بیشتر به ایران، به همین جهت معتقدم نیاز به روشی تازه است.»
سوال بعدی بی بی سی این مطرح شد که: «شما از تلاش های دیپلماتیک جدی تر حرف می زنید، مشخصا چه نوع تلاش های دیپلماتیکی منظور است؟»
"بارون" خاطر نشان کرد: «ما باید جایگاه ایران را به عنوان "یک ابرقدرت در منطقه" به رسمیت بشناسیم. جایگاهی که ما در به وجود آمدن آن نقش داشته ایم. زمانی که با اطلاعات اشتباه به عراق حمله کردیم و موازنه قدرت در منطقه زیر و رو شد. استفاده از این روش بی سابقه نیست.»
سوال آخر مصاحبه مذکور هم این بود که: «اگر دولت بریتانیا با هر نوع اقدام نظامی و هر نوع اقدامی علیه ایران مخالفت کند. فکر می کنید احتمال حمله ای که گفته می شود احتمال دارد اسرائیل به آن دست بزند کم خواهد شد؟»
"جان بارون" تصریح داشت: «آن چه من به عنوان نماینده پارلمان بریتانیا مطرح کردم، این بود که بریتانیا استفاده زور علیه ایران را رد کند و به تبع آن غرب باید استفاده از زور علیه ایران را کنار بگذارد. بگذارید واضح تر سخن بگویم اسرائیل بدون موافقت آمریکا به ایران حمله نخواهد کرد و امید من این است که آمریکا متوجه شود حمله اسرائیل به ایران [نتایج] فاجعه باری خواهد داشت. تندروهای داخل ایران را متحد می کند و نتیجه ای هم نخواهد داشت. همان طور که وزیر دفاع آمریکا بارها این را گفته است در عین حال دانش را با حمله نظامی نمی توان از بین برد حتی صداهایی در اسرائیل هم در این مورد هشدار می دهند. "مئیر داگان" (رئیس پیشین و تندروی موساد) گفته [است] که حمله ایده ای احمقانه است، گذاشتن گزینه نظامی روی میز تنش ها را بیشتر می کند و بخت رسیدن به نتیجه صلح آمیز را کم خواهد کرد.»


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: چهار شنبه 3 اسفند 1390برچسب:,
ارسال توسط amin
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 13
بازدید دیروز : 6
بازدید هفته : 22
بازدید ماه : 13
بازدید کل : 71807
تعداد مطالب : 751
تعداد نظرات : 74
تعداد آنلاین : 1



http://royalsell.com/theme/images/royalsell-amudi.gif

javahermarket